Testele de personalitate pentru aflarea tipurilor de temperament

Temperamentul este parte a personalitatii umane. Temperamentul tine de activitatile personalitatii noastre, astfel ca el genereaza actvitatea intelectuala si afectiva a personalitatii noastre, dar si conduita. Conduita noastra consta in limbaj si in mimica de cele mai multe ori. Desi, pe masura ce inaintam in varsta comportamentul nostrui poate suferi unele modificari, ne maturizam, ne disciplinam sau dimpotriva ne razvratim impotriva nostra sau a celorlalti, temperamentul este cel cu care ne nastem si in cea mai mare parte se pastreaza pe tot parcursul vietii. In acest caz parerile sunt impartite. Unii oameni de stiinta sustin ca temperamentul se poate modela si corecta in functie de evolutia fiecarei fiinte umane, iar altii sustin ca temperamentul nu se poate schimba niciodata.

Oamenii au fost atrasi de temperament din cele mai vechi timpuri. Prima definire si clasificare a temperamentului uman dateaza din Antichitate si i se datoreaza lui Hipocrate si, mai tarziu lui Galenus. Desi, aceasta idee este valabila si azi si este una dintre cele mai apreciate, ea are la baza trasaturile lumii de atunci. Deoarece se credea ca lumea are la baza cele patru elemente fundamentale si aceste patru tipuri temperamentale au fost create tot dupa aceasta ideologie. Astfel ca, tipurile de temperament au avut la baza: aerul, pamantul, focul si apa (cele patru elemente fundamentale).

Aceste elemente au fost transpuse in sange, flegma, bila neagra si bila galbena, iar pe baza lor s-au determinat cele patru tipuri temperamentale: sangvinic, flegmatic, melancolic si coleric. In prezent exista nenumarate teste de personalitate realizate pentru a determina aceste patru tipuri de temperament. De fapt, cele mai cunoscute teste de personalitate sunt cele legate de aflarea temperamentului si prima clasificare duce la sangvinici, flegmatici, melancolici si la colerici.

Daca alegeti sa completati teste de personalitate de acest tip, in interpretarea primita o sa observati ca sangvinicul este echilibrat, vesel, energic, vioi, optimist si activ. Se adapteaza usor, dar are deseori sentimente superficiale si instabile. Trece cu usurinta de la o stare la alta, uita esecurile si deceptiile cu rapiditate. Flegmaticul este calm si linistit. Are o rabdare mare si este foarte tenace. Se implica in lucrarile individuale si are o fire inchisa. Melancolicul este lipsit de forta si de vigoare. Nu are incredere in sine, se adapteaza greu si nu ii place comunicarea. Colericul este irascibil, energic si inegal in manifestari. Este expresiv, dominant si pasional. Are tendinta de a exagera ce face si de a trai intr-o avalansa de ganduri, idei si sentimente.